Ale od początku, do sałatki
będziemy potrzebować:
250gr brokuła
100gr sera fety200gr winogron
2 łyżki sosu czosnkowego
Brokuła gotujemy, kroimy na
mniejsze kawałki i pozostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie możemy się zająć
resztą składników. Fetę kroimy na małe kostki, winogrona na ćwiartki lub połówki w zależności od wielkości.
Dobrze jest też użyć winogron bez
pestek, albo wykazać się
cierpliwością i z tych z pestkami je usunąć. Migdały podsmażamy na patelni bez tłuszczu, aż się trochę zarumienią.
Wszystkie wyżej wymienione składniki łączymy z sosem czosnkowym i możemy jeść.
:)
Wspaniała sałatka.... Wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńO, migdały z brokułem. smacznie:)
OdpowiedzUsuńBrokuły i migdały. Dla mnie niebo...! ;-)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie
OdpowiedzUsuń