Po raz pierwszy jadłam
          guacamole dzięki
          mojej znajomej Pauli, która jest wielką
          fanką kuchni meksykańskiej. Muszę
          przyznać, że trwało dość długo za nim zaczęłam podawać
          guacamole w domu. Nie
          dlatego, że mi ono nie smakowało, jakoś po prostu nie mogłam
          się do końca
          przekonać.  Obecnie
          jestem do guacamole
          całkowicie przekonana i z wielką radością dzielę się z Wami
          przepisem.  
      
 
      
Potrzebować będziemy:
      
1 awokado 
      
½ cytryny lub 1 limetkę
      
½ cebuli
      
1 łyżki majonezu 
      
1 łyżka jogurtu
          greckiego
      
Sól i pieprz do smaku
      
 
      Miąższ z
          awokado, posiekaną cebulę  z
          majonezem, jogurtem i sokiem z cytryny
          miksujemy blenderem. Całość doprawiamy do smaku. Ewentualnie
            możecie dodać do
          guacamole również czosnek. Ja z niego rezygnuję, ponieważ jem
          do każdej innej
          potrawy. Jak wiadomo, co za dużo 
          to
          niezdrowo. 
Ten tydzień był dla
          mnie pełny stresów i
          nowych dość ciężkich wyzwań, dlatego
          uważam, że całkowicie sobie zasłużyłam na
          weekendowy luz. Sobotni wieczór spędziłam z
          nachosami zapiekanymi
          z serem, oczywiście z guacamole oraz  z czeskim filmem. :)
 
 
Uwielbiam!
OdpowiedzUsuń