czwartek, 27 sierpnia 2015

sałatka z pomidorami i serem feta

Dziś kolejny przykład na to, że prostota w kuchni sprawdza się najlepiej. Sałatka z pomidorami i serem feta urozmaiciła nam nasze grillowe przygody w tym roku. Polecam podawać ją z pieczywem zapieczonym z masłem czosnkowym lub z kilkoma kroplami oliwy chili. Mówię Wam, niebo w gębie! Do dzieła!

Potrzebować będziemy:
250g pomidorów koktajlowych (zazwyczaj wybieram te większe)
100g sera feta
½ cebuli

Pomidory kroimy w ćwiartki, posypujemy pokruszoną fetą, a następnie pokrojoną w drobne paseczki cebulą. Jeśli chcecie, sałatkę możecie doprawić solą, pieprzem lub mieloną papryką. Mnie najlepiej smakuje bez żadnych przypraw, ale za to chętnie ją zapiekam w piekarniku i podaję z pieczywem zapieczonym z oliwą.
Życzę Wam smacznego!

1 komentarze: