niedziela, 21 kwietnia 2013

pasty z sera fety

Uwielbiam niedzielne śniadania, kiedy można usiąść spokojnie, pobyć razem i nie sprzątać stołu do samego południa. Idealne na takie leniwe poranki są moim zadaniem pasty z sera feta. Podaję do nich pokrojoną bagietkę cebulową zapieczoną  z serem zółtym i sałatkę.

Zaproponuję Wam dziś dwie pasty. Jedna będzie z oliwkami, druga z ajwarem.

potrzebne nam będą:

- do pasty z oliwkami:
100g sera feta
5 zielonych oliwek (kroimy na drobne kawałki)
¼  cebuli (siekamy na drobno)
1 ząbek czosnku (sprasowany)


- do pasty z ajwarem:
100g sera feta
1 łyżkę ajwaru
1 łyżkę szczypiorku (posiekany na drobno)
1 ząbek czosnku (sprawowany)
przyprawy


Ser  rozdrabniamy widelcem, dodajemy przygotowane składniki, dokładnie mieszamy i gotowe.

Życzę Wam leniwego, niedzielnego poranka oraz smacznego! :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz