poniedziałek, 11 listopada 2013

sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana jest jedną z tych potraw, których nie trzeba przedstawiać. Dlatego i ja nie będę dużo pisać i od razu przechodzę do przepisu.

Potrzebować będziemy:
500g ziemniaków
200g korniszonów
3 jajka
1 małą cebulę
1 łyżkę musztardy
3 łyżki majonezu
Sól i pieprz do smaku

Ziemniaki gotujemy w mundurkach aż zmiękną. Uważajcie, żeby ich za bardzo nie rozgotować, inaczej zrobi się Wam w sałatce ziemniaczana papka. Jajka gotujemy na twardo. Po ostygnięciu ziemniaków jak i jajek obieramy je  i kroimy w drobną kostkę. Tak samo kroimy korniszony. Wszystkie składniki mieszamy w musztardą i majonezem oraz doprawiamy do smaku. Gotowe! :)

1 komentarze:

  1. Bardzo miło jest odnaleźć smak potraw na trudne czasy (ze wszystkiego) ta sałatka równie dobrze mogłaby być całym śniadaniem, obiadem czy kolacją. Co prawda ręce już nie te i potrawy muszą same się zrobić więc skorzystałem z gotowego majonezu i ogórków po żydowsku. Mawiają że grunt to rodzinka ale jak działać jak wszyscy wyjechali. Od kilku lat ożenion z Winiarami i Gomarem dziękuję za pomysł i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń