To pesto zachwyca mnie mnie połączeniem
ostrego smaku płynącego z rukoli z łagodnością orzechów nerkowca.
Przyrządzam go zawsze więcej, żeby zostało mi go jeszcze trochę do pieczywa.
Polecam je Wam, jak widzicie na zdjęciach, z ciepłymi preclami.
Do przygotowania dużej porcji potrzebować będziemy:
75 g rukoli
150g orzechów nerkowca
40ml oliwy z oliwek
Wszystkie składniki lądują w wysokim naczyniu a my rozpoczynamy żmudny
proces zmiksowania ich na jednolitą masę blenderem. Proporcje składników
możecie zmieniać w zależności od tego, jaką konsystencję chcecie uzyskać. Poza
wspomnianym, tradycyjnym użyciem do makaronu lub pieczywa, rzadsza wersja nada
się idealnie jako dip do sałatek.
Pierwszy raz po dłuższej przerwie życzę Wam smacznego!xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Pierwszy raz po dłuższej przerwie życzę Wam smacznego!xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuń