Po raz pierwszy jadłam
guacamole dzięki
mojej znajomej Pauli, która jest wielką
fanką kuchni meksykańskiej. Muszę
przyznać, że trwało dość długo za nim zaczęłam podawać
guacamole w domu. Nie
dlatego, że mi ono nie smakowało, jakoś po prostu nie mogłam
się do końca
przekonać. Obecnie
jestem do guacamole
całkowicie przekonana i z wielką radością dzielę się z Wami
przepisem.
Potrzebować będziemy:
½ cytryny lub 1 limetkę
½ cebuli
1 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu
greckiego
Sól i pieprz do smaku
Ten tydzień był dla mnie pełny stresów i nowych dość ciężkich wyzwań, dlatego uważam, że całkowicie sobie zasłużyłam na weekendowy luz. Sobotni wieczór spędziłam z nachosami zapiekanymi z serem, oczywiście z guacamole oraz z czeskim filmem. :)
Uwielbiam!
OdpowiedzUsuń