jakiekolwiek składniki. Tarty smakują zawsze!
do dzisiejszej potrzebować będziemy:
1 ciasto francuskie
50g sera żółtego tartego
1 cukinię
2 szalotki
sól i pieprz do smaku
oliwę do smażenia
Formę do pieczenia wykładamy ciastem francuskim.
Cukinię kroimy w kostkę i lekko podduszamy na oliwie. Obrane szalotki podpiekamy na patelni. Gdy się lekko podrumienią ściągamy je z ognia i kroimy na cztery
części.
Jajka rozbijamy trzepaczką, mieszamy ze
śmietaną i serem żółtym, a następnie łączymy z cukinią. Całość przelewamy
do wyłożonej formy, na wierzchu
układamy części szalotek. Forma ląduje do rozgrzanego do 180° piekarnika
aż stanie się złocista. Trwa to zazwyczaj około 20min.
Tartę można podawać na ciepło jak i na zimno, jak
już pisałam- tarty smakują zawsze! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz