Potrzebować będziemy:
500g ziemniaków
200g korniszonów
1 małą cebulę
1 łyżkę musztardy
3 łyżki majonezu
Sól i pieprz do smaku
Ziemniaki gotujemy w mundurkach aż zmiękną. Uważajcie, żeby ich za bardzo
nie rozgotować, inaczej zrobi się Wam w sałatce ziemniaczana papka. Jajka
gotujemy na twardo. Po ostygnięciu ziemniaków jak i jajek obieramy je i
kroimy w drobną kostkę. Tak samo kroimy korniszony. Wszystkie składniki mieszamy w musztardą i
majonezem oraz doprawiamy do smaku. Gotowe! :)
Bardzo miło jest odnaleźć smak potraw na trudne czasy (ze wszystkiego) ta sałatka równie dobrze mogłaby być całym śniadaniem, obiadem czy kolacją. Co prawda ręce już nie te i potrawy muszą same się zrobić więc skorzystałem z gotowego majonezu i ogórków po żydowsku. Mawiają że grunt to rodzinka ale jak działać jak wszyscy wyjechali. Od kilku lat ożenion z Winiarami i Gomarem dziękuję za pomysł i pozdrawiam
OdpowiedzUsuń