Będziemy potrzebować (na dwie porcje):
7 gniazdek makaronu typu tagliatelle,
zdecydowałam się dziś na taki
ze szpinakiem
½ puszki groszku
½ cebuli
1 ząbek czosnku
oliwa do smażenia
ser do posypania makaronu, ja mam dziś zwykły ser zółty W czasie, gdy makaron będzie się gotował na al dente, możemy się zająć pozostałymi składnikami. Drobno posiekaną cebulę smażymy na odrobinie oliwy, gdy się zeszkli dodajemy do niej groszek. Szynkę tniemy wzdłuż na 3 części. Razem z czosnkiem dokładamy go na patelnię i smażymy jeszcze chwilę. Odcedzony makaron mieszamy z szynką i warzywami. Przekładamy na talerze, posypujemy serem i już możemy rozkoszować się daniem! Ja je uwielbiam z kefirem. :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz